Thursday, April 14, 2011

DOS Batch RASDIAL script read from a txt list

Harini aku bangun lambat, kelas pun x pi. Apa mood aku pn taktau.. aku perlu keluar cari kawan2 nii.. tapi smlm aku ada buat coding untuk test account list yg aku dah scan dulu. sebenarnya objective aku adalah utk mendapatkan acc yang paling laju connectionya.. tapi sumber coding DOS Batch script ni agak sikit.

Aku akan buat coding batch script dalam linux plak.. boleh aku buat auto test download speed sekali nanti.

Anyway, kita kena ada acc list yang formatnya macam ni untuk batch script ni boleh baca list ni.


so script tu rupa dia cam ni

::==
@echo off
setLocal EnableDelayedExpansion

for /f "tokens=* delims= " %%a in (pass.txt) do (
echo connecting for %%a
rasdial s4 %%a
CHOICE /T 30 /C ync /CS /D y
)
::==
pendek jer an.... yang choice tu sebenarnya supaya ada timewait ja

so bila run script tu dekat CMD nampak la camni... (p/s: kalau nak run script tu just taip nama file yang kita save coding tu.. cth kita save as dial.bat dekat cmd just taip dial & enter)

1 comment:

  1. pokkok aja aku etep guane...
    aku reti huk scan ip so2 yahh

    ReplyDelete